През тази година предвидените средства за туристическа реклама на България

...
През тази година предвидените средства за туристическа реклама на България
Коментари Харесай

Над 12 млн. лева са предвидени за туристическа реклама на България

През тази година плануваните средства за туристическа реклама на България са 12,5 милиона лв., сподели във Велико Търново министърът на туризма Николина.

Тези средства са за интернационалните и вътрешни туристически изложби, а също по този начин и за акции, ориентирани към 16 целеви пазари.
Къде ще почиваме през лятото и какъв брой ще ни коства ваканцията? Хотелиерите по Черноморието чакат сложен сезон и по тази причина опасенията са, че цените ще порастват
уточни, че все още ранните записвания демонстрират спад в границите на към два %, главно на туристи от Русия и Германия.

Според нея конкуренцията на туристическия пазар е доста мощна и главно е обвързвана със сериозното субсидиране от страна на директни български съперници в бранша като Турция, Египет, Тунис и Сърбия, което е причина за по-ниския %.
Така цената на туристическия артикул за крайния консуматор излиза на доста по-ниска цена, означи тя.

" Нашите директни съперници субсидират както седалките в чартърните полети, по този начин и самите туроператори и хотелиери ", уточни министърът, представена от Българска телеграфна агенция. сподели, че следва сериозен разбор какви ограничения може да приложи страната ни за поощряване на проведения туризъм и за привличане на повече туристи.

Независимо от спада в ранните записвания е налице растеж на нощувките за първите два месеца от началото на годината, посочи тя.
„ Чети етикета ”: Ръст на цените със 7-11% за летния сезон у нас Според експерти няма по какъв начин да се чака спад, тъй като има ред нараствания – на горивата, бензина, заплатите на личния състав
Приходите за този интервал от интернационален туризъм са 425 милиона евро, което е с 4,3 % повече от предходната година. Това значи, че идват по-малко туристи, само че пък нощуват повече и харчат повече, уточни министърът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР