През тази година предстои 60-то издание на щафетната обиколка на

...
През тази година предстои 60-то издание на щафетната обиколка на
Коментари Харесай

Включват нова надпревара в 60-ото издание на щафетната обиколка на Радио Варна

През тази година следва 60-то издание на щафетната обиколка на Радио Варна, оповестиха уредниците. За Българска телеграфна агенция те прецизираха, че началото е сложено през далечната към този момент 1962 година, като единствено една година не е имало конкуренция.

От шест години Радио Варна възвърне достоверния образ на това съревнование, като с изключение на бягането в конкуренцията още веднъж бяха включени плуване и колоездене. Когато е било началото на проявата тя е била с тези три дисциплини. Не е наложително участниците в някоя от конкуренциите да взе участие и в другите дисциплини.

Организаторите са планували нова изненада за обиколката през тази година. Заради годишнината в нея ще бъде включена още една самодейност - спортно катерене. Партньори на Радио Варна ще бъдат представителите на „ Варна клайминг ", които ще излъчат първите си първенци под егидата на Радиото.

Щафетната обиколка по традиция се организира на Националния празник на страната - 3 март. Лекоатлетическата демонстрация започва в 12:00 часа с публично разкриване пред постройката на Радио Варна. След нейното привършване, към 13:30 часа започват колоездачите. В 11:00 часа на плувен комплекс „ Приморски " ще бъде даден стартът на 6-та щафета по плуване. Най-рано, в 10:00 часа ще стартира конкуренцията по спортно катерене, която ще се организира в зала „ Владислав " на състезателен комплекс „ Черно море.

Радио Варна създаде специфични юбилейни медали за 60-то издание на щафетата, като се резервира традицията за връчване на награди на най-възрастния и най-малкия участник. Както всяка година е през тази Община Варна ще е главен сътрудник на събитието.

Рекорд като участници в самодейност е подложен през 2018 година, когато в щафетната обиколка са се присъединили 630 души, споделиха за Българска телеграфна агенция от Радио Варна.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР