През тази година около 280 000 души са се записали

...
През тази година около 280 000 души са се записали
Коментари Харесай

Руската армия с нови 280 000 професионални войници

През тази година към 280 000 души са се записали за професионална работа в съветските въоръжени сили, съобщи заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност, експрезидентът Дмитрий Медведев, представен от Ройтерс и ТАСС.

Той добави, че по време на  посещението си в съветския Далечен изток се е срещнал с локални чиновници, с цел да работи върху укрепването на въоръжените сили. “По данни на Министерството на защитата от 1 януари до момента в редиците на въоръжените сили на договорна основа са признати към 280 000 души ”, в това число резервисти, акцентира той.

Миналата година Русия разгласи проект за разширение на бойния си състав с повече от 30% до 1,5 млн. души – амбициозна задача, усложнена от огромните жертви във войната на Москва против Украйна. Някои съветски депутати изрекоха съмнение, че Русия се нуждае от 7-милионна професионална войска, с цел да подсигурява сигурността на страната, което би изисквало големи бюджетни средства. През септември 2022 година президентът Владимир Путин подреди “частична готовност ” на 300 000 резервисти, което накара стотици хиляди други да изоставен Русия, с цел да не бъдат изпратени да се бият. По-късно Путин съобщи, че няма потребност от по-нататъшна готовност, напомня Ройтерс.

Медведев съобщи също, че ненужното съгласно него потребление на атомни оръжия против Япония през 1945 година е посочило “истинското лице ” на Съединени американски щати. Той направи това изказване в Южносахалинск, по време на честването на Деня на успеха над милитаристична Япония и края на Втората международна война на 3 септември, отбелязва ТАСС.

“По същия метод Съединените щати са подготвени да работят и в този момент, когато посредством ръцете на своите васали водят хибридни войни на всички континенти по света, в това число и в Украйна ”, акцентира заместник-председателят на Съвета за сигурност.

Медведев напомни, че след капитулацията на нацистка Германия през май 1945 година милитаристична Япония е останала източник на военна опасност, а Съюз на съветските социалистически републики е почнал да извършва отговорностите, залегнали в документите на Ялтенската конференция.

“Действията на руските войски донесоха дълго чакания мир и независимост на Сахалин и Курилите. С поддръжката на народа на Китай нашата войска прогони японските нашественици от североизточната част на тази страна, руските войски освободиха и част от Корея ”, акцентира съветският политик. Сега Русия би трябвало да даде отпор на тези, които водят човечеството към световна злополука, и да завоюва успеха, както го направи преди 80 години, добави Медведев.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР