През тази година очаквам по проекти с национално и европейско

...
През тази година очаквам по проекти с национално и европейско
Коментари Харесай

Инвестират 21 милиона лева в Берковица през 2023 г.

През тази година чакам по планове с национално и европейско финансиране в Берковица да бъдат вложени 21 милиона лв., съобщи кметът Радослав Найденов.
По европейски стратегии за енергийна успеваемост на здания са планувани поправки на два дома за възрастни хора. Ремонтите ще включват замяна на дограма, изработка на топлоизолация от външната и вътрешната страна, нови отоплителни и електрически съоръжения, замяна на покриви, вътрешни поправки, създаване на фотоволтаични централи за отопление и така нататък
По планове на Община Берковица, които ще се финансират от държавната стратегия за общините, ще бъдат направени поправки на 15 улици в града. Предвидено е освен преасфалтиране и създаване на тротоари, само че и замяна на водопроводните тръби под тях и на цялата подземна връзка. В момента се прави ремонт на една от главните улици в Берковица „ Хаджипетър Хаджиилиев “, която минава край железопътната гара. Скоро ще стартират и други поправки, добави кметът. 
През актуалната година Община Берковица продължава обществените планове “Топъл обяд “ и „ Грижа в дома “, продължава активността на Дневния център за деца с увреждания, на двата центъра за социална поддръжка, на трите дома за настаняване от фамилен вид, на домовете за възрастни хора и на хора с деменция. Осигуряваме средствата за цялостна прехрана на пенсионерските и спортните клубове, уточни още Радослав Найденов. 
Основни проблеми, които остават и за идващите години от мандата са неприятното положение на някои междуселски пътища в общината и транспортната съгласуваност. Трудно се намират фирми-превозвачи, които да обслужват линиите до селата на общината, защото те се сблъскват с нелоялна конкуренция от страна на нелицензирани превозвачи и отхвърлят поръчките, разгласи кметът на община Берковица. 
Въпреки промяната на кмета и на част от общинското управление в края на предходната година, то локалната администрация в Берковица ще продължи линията на предходните екипи в нея за отбрана на личното си ВиК-дружество. В момента водата в Берковица коства на половината от тази в Монтана и цената ѝ е обществено търпима за локалното население. На множеството места в община Берковица водата стига по гравитачен метод до потребителите и високата цена е неоправдана, тъй като няма разноски за ток. Сменени са към 50 % от тръбите в Берковица, уточни кметът Радослав Найденов./БТА
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР