През тази година, европейският автомобилен пазар ще се увеличи с

...
През тази година, европейският автомобилен пазар ще се увеличи с
Коментари Харесай

ZEEKR стъпва в Европа още през тази година

През тази година, европейският авто пазар ще се усили с още един производител на 100% електрически коли, а точно китайската ZEEKR, която е част от колоса Geely Automobile Holdings.

ZEEKR ще стартира предлагането на своите 100% електрически артикули първо в Швеция и Нидерландия през последното тримесечие на 2023 година, след което електрическите автомобили на компанията ще станат притежание и на други съществени пазари.

Първите моделите на ZEEKR, които ще бъдат стартирани в Европа ще бъдат ZEEKR 001 и ZEEKR X, за които от марката анонсират, че ще предложат на локалните консуматори " непостижим баланс на дизайн, технология, динамичност на шофиране, продуктивност и сигурност, дружно с дълъг пробег и бързо зареждане ".

ZEEKR 001 и ZEEKR X са създадени в световния дизайн център на марката в Гьотеборг, Швеция, в който работят повече от 1500 индивида, включително дизайнери и инженери.

Централата на ZEEKR в Европа ще бъде в Амстердам, а активността на европейското й подразделение- ZEEKR Европа, ще бъде ръководено от Спирос Фотинос (изпълнителен директор).
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР