През тази година е била приета нова програма за ремонт,

...
През тази година е била приета нова програма за ремонт,
Коментари Харесай

Обновяват студентски общежития за 100 млн. лева през следващите три години

През тази година е била призната нова стратегия за ремонт, реорганизация и обзавеждане на студентски общежития в размер на 100 млн. лв. . Дейностите ще се извършат в интервала 2024-2026 година .

Това заяви просветителният министър проф. доктор Галин Цоков , който през днешния ден участва на откриването на напълно реновирания блок 55 „ В “ в студентските общежития на Университета за национално и международно стопанство /УНСС/.

„ На студентите, които ще населяват този освежен блок, поисквам здраве, триумфи на изпитите и креативност, и творчество в професионалното им израстване “.

Министър Галин Цоков посочи, че главният ремонт е станал факт, с помощта на почналата преди близо три години стратегия , за която съществена заслуга има тогавашният учебен министър Красимир Вълчев. Конкретно блок 55 „ В “ на общежитието към УНСС тогава е получил финансиране в размер на 4 178 000 лв. .

По новата мярка ще може да се кандидатства от 9 октомври, като прогнозите са, че сред 10 и 20 общежития у нас ще бъдат изцяло реновирани, като по този метод ще се предложат съвременна среда за самоподготовка на студентите в разнообразни български университети.

Председателят на Комисията по образованието и науката в Народното събрание Красимир Вълчев от своя страна съобщи, че с помощта на обезпеченото ново финансиране от 100 млн. лв. през идващите три години ще се осъществя и планът за кампусите в Студентския град .

Той добави, че положителните социално-битови условия , които страната може да обезпечи, се отразяват положително върху мотивацията и уменията на студентите да добиват нови познания. 

На откриването на актуализирания блок на студентското общежитие участваха също заместник-ректори на висшето учебно заведение , представители на „ Студентски столове и общежития “, ръководителят на Студентския съвет на УНСС Илиян Чабуклийски, преподаватели и студенти .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР