През тази година България ще бъде председател на Регионалния консултативен

...
През тази година България ще бъде председател на Регионалния консултативен
Коментари Харесай

България пое председателството на Регионалния консултативен комитет за търсене и спасяване при авиационни произшествия в гражданското въздухоплаване

През тази година България ще бъде ръководител на Регионалния съвещателен комитет за търсене и избавяне при авиационни катастрофи в гражданското въздухоплаване (RASARAC). Групово дело " Гражданска въздухоплавателна администрация " пое през днешния ден ротационното председателство на комитета от Агенцията по гражданско въздухоплаване на Република Северна Македония. Това ъсобщиха от пресцентъра на МТС.
 
В рамките на председателството следва образуване и осъществяване на съвещания на Управителния съвет и на експертни работни групи, които ще преглеждат въпроси, свързани с трансграничното съдействие, оперативните процедури и съглашения, образование и подготовка, а също и надзора по търсене и избавяне.
 
RASARAC е междубалкански комитет, имащ за цел да формализира, стандартизира и усъвършенства районното съдействие за по-ефективно осъществяване на интернационалните интервенции по търсене и избавяне при авиационни катастрофи. България се причисли към комитета през 2021 година
 
В него членуват още виновните за авиационно търсене и избавяне национални органи на Албания, Босна и Херцеговина, Република Северна Македония, Сърбия, Черна гора, Словакия, Словения, Хърватия и Унгария.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР