През тази година България ще бъде домакин на пет международни

...
През тази година България ще бъде домакин на пет международни
Коментари Харесай

България ще бъде домакин на пет международни турнирa от веригата UTR PRO TENNIS TOUR - EUROPE

През тази година България ще бъде хазаин на пет интернационалните състeзания за мъже и дами от веригата UTR PRO TENNIS TOUR – EUROPE. Всеки от един от шампионатите е с награден фонд от 20 хиляди $. Това е една изключителна опция за българските състeзатели да премерят силите си на интернационално равнище. Освен тенисистите над 18 година в конкуренциите ще могат да вземат присъединяване и най-хубавите ни юноши и девойки. Това пък ще даде опция на младите ни очаквания да видят до каква степен са стигнали в развиването си.

Регламентът дава опция на всеки участник да изиграе мининум по четири мача във всеки шампионат, което е от изключително значение за по-младите тенисисти.

Осъществяването на тези шампионати е следващото доказателство за работата и ангажираността на Българската федереция по тенис към българските състезатели. Турнирите в България ще бъдат извършени в един град, който ще бъде избран в околните дни.

Турнир номер 1 е за мъже и ще се организира от 28 март. Следва още един мъжки шампионат от 4 април. От 2 и 9 май стартират надпреварите за дами.

Турнир номер 5 (за жени) ще бъде в интервала юли октомври. Датите на последното съревнование подлежат на в допълнение уточняване сред БФТ и Universal Tennis LLC.

Universal Tennis влага над 20 милиона $ и дава опция за 450 годишни събития по целия свят в това тригодишно UTR Pro тенис турне. Турнирите са за мъже и дами UTR сан 200-2000 с новаторски формат, който подсигурява по-голяма конкуренция на играчите и парични награди.

Междувременно през втората половина на годината ще бъдат извършени и серия от професионални шампионати с награден фонд от 15 хиляди $ и точки за Световните класации. Водят се договаряния с една община и за провеждането на шампионат от серията ATP Challenger. Всички шампионати ще се провеждат при прецизно съблюдаване на Правилата за осъществяване на надпреварите по тенис в условия на COVID-19 зараза.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР