През студения сезон, когато по пътищата се вали дъжд и

...
През студения сезон, когато по пътищата се вали дъжд и
Коментари Харесай

5 ценни съвета как да се грижим за дрехите и обувките си през зимата

През студения сезон, когато по пътищата се вали дъжд и сняг, образува се киша и тиня, обувките и облеклата са изключително податливи на увреждане. За да поддържате движимостите си в положително положение, би трябвало да се грижите вярно за тях. Има някои тънкости в всекидневието, които доста ще оказват помощ за това.

1.       Гореща пара
Как да се оправим с влагата и мухъла в дрешника?
Появата на влага е доста срещан проблем в дрешници, килери и шкафове. Наличието на висока мокрота може да има негативно влияние...

Обработката с гореща пара е незаместим асистент в грижата за движимостите ви. Дрехите се подреждат бързо, а високата температура оказва помощ да се отървете да вземем за пример от праховите акари. Парата е добра за мебели и килими. За такава обработка има няколко разновидности за устройства. Изберете това, което е по-удобно за вас.

2.       Калъф за обувки

Обувките отвън сезона би трябвало да се прибират в кутии или шкафове. Най-добре е авансово да ги поставите в компактно затворен калъф за обувки. Както специалистите споделят, това ще помогне за предотвратяване на обувките от влага, прахуляк и надрасквания.

3.       Четка за разчистване на велур

За да наподобява велурът хубав, той би трябвало да се почиства постоянно и по верния метод. Обикновените четки могат да повредят финото покритие, тъй че от дълго време са създадени специфични четки за велур. Те почистват продукта по-деликатно, като отстраняват драскотини и порязвания.
8 неточности, които унищожават облеклата ви в дрешника
Често облеклата след пране и престой в дрешника не наподобяват толкоз добре, колкото желаете да бъдат. Ситуацията е неприятна, само че и управл...

4.       Калъфи за облекла

Също по този начин е доста желателно облеклата да се съхраняват в калъфи. Особено в случай че са костюми или рокли за специфични случаи. Калъфът защищава облеклата от прахуляк и намачкване, улеснява напредването с него, в случай че внезапно би трябвало да вземете рокля за празненство и да се преоблечете на място.

5.       Подложки

Кожените обувки също би трябвало да се поддържат във форма, до момента в който се съхраняват на рафтовете през отвън сезона. За да предотвратите намачкването и загубата на външния тип на вашите обувки или ботуши, е потребно да употребявате обувки или дистанционери. Основното нещо е да не сбъркате с размера и обувките ще останат като нови.

Ако желаете да употребявате по-дълго време обичаните си облекла и обувки, би трябвало да полагате верните грижи за тях, изключително през есента и зимата. Тогава изискванията на открито са много сурови, а това се отразява и на облеклата и обувките. Правилната грижа ще подсигурява тяхната изправаност по-дълго време, както и това, че в действителност ще сте на топло, когато сте  с тях.
Защо е потребно да съхраняваме обувки и облекла във фризера
Вероятно не сте се сещали, че може да сложите някои облекла и обувки във фризера и това е изцяло обикновено. Защо ви е да го вършиме, по кое време...

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР