През страната ще премине студен атмосферен фронт.Облачността временно ще се

...
През страната ще премине студен атмосферен фронт.Облачността временно ще се
Коментари Харесай

Днес нахлува силен вятър и дъжд

През страната ще премине леден атмосферен фронт.

Облачността краткотрайно ще се усили и на обособени места, сутринта в Северозападна България, а към и след обяд в южните и източните региони ще превали. На обособени места ще има и гръмотевици. Вятърът от запад-северозапад ще се усили до сдържан, в Дунавската низина, Горнотракийската равнина и по долината на Струма краткотрайно мощен. Минималните температури ще варират от 12° в София до 19° в Силистра. Максималните температури ще бъдат сред 24° и 29°, в крайните югозападни региони малко по-високи, в София към 24°.

Жълт код за увеличаване на северозападния вятър (в Дунавската низина, Горнотракийската равнина и по долината на Струма) разгласи Национален институт по метеорология и хидрология. Средна скорост напразно – 14-16 m/s, с пориви до 20-24 m/s.

В Пловдив и Асеновград ще има променлива облачност до слънчево време. През деня ще се усили северозападният вятър. Средна скорост 14-16 m/s, пориви до 20-22 m/s. Минималните температури ще са към 15°, а оптималните ще доближават до 29°. 

Атмосферното налягане още ще се намали и ще бъде малко по-ниско от междинното за месеца.

Над планините

ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там ще превали, основно в Родопите с гръмотевици. Ще духа мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 19°, на 2000 метра – към 11°.

Над Черноморието

също ще има краткотрайни нараствания на облачността и след обяд на обособени места ще превали. Ще духа до сдържан северозападен вятър, след обяд от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са в необятни граници, сред 21° и 27°. Температурата на морската вода е от 13° на Шабла до 18° към Бургас. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 59 мин. и залязва в 20 ч. и 48 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 48 мин.

Луната в София изгрява в 2 ч. и 25 мин. и залязва 12 ч. и 18 мин. Фаза на луната: последна четвърт.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР