През средата на месец декември ще започне ремонт на детската

...
През средата на месец декември ще започне ремонт на детската
Коментари Харесай

Добрата новина: Ремонтират детската градина в Черноморец след сигнал на родители, че е опасна

През средата на месец декември ще стартира ремонт на детската градина в Черноморец. Както Burgas24.bg заяви публичният медиатор на Бургас Тодор Стамболиев сигнализира за окаяното положение на забавачката. Сградата е посещавана всекидневно от към 30 деца. Според поданици на курортния град би трябвало да се направи незабавен ремонт.

От фотосите, които Стамболиев изпрати до медиите, се виждат съвсем 4-сантиметрови пукнатини в основите на постройката. Отвън обаче детската градина наподобява добре и не дава никакви признаци за неприятното положение от вътрешната страна. Тя е строена през далечната 1977 година, а през 1998 година е юридически главен ремонт, когато е пригодена и за детско образователно заведение.

" Притеснява ни това, че постройката не дава отговор на условията за сигурност. Когато в една постройка се образоват деца, тя би трябвало да бъде сигурна и здрава. Преди известно време се наложи родители да оказват помощ с преместването на мебели в градината. Директорката ни беше загатнала за казуса, само че ние не го бяхме виждали. Когато дойдохме да помогнем ни стана ясно какво в действителност се случва на първия етаж ", сподели по Нова телевизия майката на едно от децата Анита Стоянова. Тя добави, че децата се образоват на втория етаж, тъй като на първия ситуацията е трагично.

Родителите споделиха още, че от 2 години общината е известена за случая, само че до момента решение няма. Те считат, че би трябвало да се вземат ограничения преди да е станал случай.

" Открихме тези пукнатини при разбъркване на мебелите през 2016 година за монтиране на интерактивна дъска. Сигнализирахме на общината. Тогава бяха единствено пукнатини. От общината пристигнаха на оглед и говорихме за ремонт. С течение на времето, процепите растяха ", съобщи шефът на детската градина " Делфинче " в Черноморец Галина Христова.

" С докладна от кметицата от есента на 2017 година община Созопол работи по казуса. Комисия потвърди, че градивно постройката е годна за обитаване. Единствено има вътрешни преградни стени и настилка, които би трябвало да бъдат ремонтирани ", сподели представителят на Община Созопол господин Христов. Той добави, че ремонтът ще стартира към средата на месец декември. Кметът на Черноморец Добри Добрев съобщи, че е сигурен, че скоро общината ще откри излаз.

Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР