През следващото денонощие времето в страната ще бъде предимно облачно,

...
През следващото денонощие времето в страната ще бъде предимно облачно,
Коментари Харесай

Жълт и оранжев код за силни ветрове днес

През идващото денонощие времето в страната ще бъде най-вече облачно, прохладно и относително топло. В западните и централните региони ще има краткотрайни валежи от дъжд, до момента в който в Източна България вероятността за превалявания е по-малка.

В цялата страна обаче ще духат мощни и даже бурни южни ветрове. Затова и в множеството области на страната е в действие жълт код за ветрове със скорост до 90 километра в час, а в Предбалкана и областите София и Кърджали заплахата е от втора степен. Синоптиците чакат вятърът в тези региони да надвишава 100 километра в час, тъй че бъдете извънредно деликатни през утрешния ден.

Южният вятър ще продължи да придвижва по-топли въздушни маси от Африка и температурите ще останат високи. Минималните ще са сред 8 и 13 градуса, а оптималните ще доближават интервала от 18 до 23-24 градуса.

В планините ще духат бурни и ураганни югозападни ветрове със скорост над 120 километра в час. Облачността ще е по-често забележителна, а в масивите на запад ще има и къси превалявания от дъжд и сняг. Температурата на 1200 метра ще доближава 12-13 градуса, на 2000 към 6. Снежната завивка се топи и към този момент е сред 1 и 2 метра.

В петък над Западна България ще остане най-вече облачно и с чести превалявания, до момента в който на изток слънцето ще съумява да се показва  сред облаците. Ще продължи да духа мощен до плевел югозападен вятър и температурите ще останат високи. През почивните дни валежи ще има в цялата страна. Вятърът последователно ще се ориентира от северозапад и в неделя ще стартира захлаждане. В понеделник и вторник температурите ще са по-ниски и на доста места към момента ще има превалявания от дъжд, а в сряда валежите ще отслабват и стопират.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР