През следващото денонощие в страната ще преобладава облачно време. На

...
През следващото денонощие в страната ще преобладава облачно време. На
Коментари Харесай

Пловдив, Кърджали, Смолян, Благоевград и Пазарджик предупредени за сняг!

През идващото денонощие в страната ще доминира облачно време. На доста места ще има валежи, най-вече от сняг, в източните региони - от дъжд. По-значителни ще са преваляванията през нощта и в Рило-Родопската област. В следобедните часове преваляванията ще отслабват и до вечерта в множеството региони краткотрайно ще спрат. Ще духа слаб до сдържан север-северозападен вятър. Минималните температури ще бъда сред минус 1° и 4°, а оптималните - сред 1° и 6°. 

Над планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще превалява сняг, като по-значителни ще бъдат преваляванията в Рило-Родопската област и Централния Балкан. По планинските проходи ще има виелици и ще се образуват навявания. Ще духа мощен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 1°, на 2000 метра - към минус 4°.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно. На доста места ще превалява дъжд. Ще духа сдържан северен вятър. Максимални температури на въздуха: 6°-9°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

За пет области в действие е жълт код за превалявания от сняг. Това са Пловдив, Кърджали, Смолян, Благоевград и Пазарджик. Валежи от сняг в планинските региони от тези области, където до края на денонощието ще се натрупа снежна завивка 10-15 cm. По проходите - с навявания. За други три области предизвестието е за мощен вятър - Бургас, Ямбол и Хасково.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР