През следващото денонощие ще се задържи облачно, на много места

...
През следващото денонощие ще се задържи облачно, на много места
Коментари Харесай

Синоптикът Боряна Маркова с мразовита прогноза за дъжд и много сняг, който ще падне в...

През идващото денонощие ще се задържи облачно, на доста места с превалявания от дъжд. През деня сняг ще вали в източната част на Стара планина, само че с нахлуването на леден въздух по здрач в Северна България и високите полета на Западна България дъждът ще минава в сняг. През нощта против събота съвсем на всички места ще вали сняг, единствено в Югоизточна България дъждът към момента ще е от дъжд. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са сред 0° и 5°, а оптималните от 4° до 9°. Атмосферното налягане ще стартира постепенно да се покачва и ще е малко по-високо от междинното за януари. Това заяви Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, представена от Фокус.

По Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 8°-9°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще е облачно. Преди обяд превалявания от сняг ще има в източните региони на Стара планина, а след обяд ще завали и в масивите от Западна България. Ще духа слаб до сдържан южен вятър, който денем последователно ще се ориентира от югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 0°, на 2000 метра – към минус 4°.

В събота вятърът от североизток ще се усили, ще е сдържан, в Източна България до мощен. Температурите ще се намалят още. В по-голямата част от страната ще превалява сняг, в югоизточните региони - дъжд.

В неделя в по-голямата част от страната преваляванията ще спрат. Слаб сняг ще превалява тук-там в Западна България и в крайните източни региони. Ще бъде студено и прохладно.

В понеделник вятърът ще отслабне, а по-късно и ще стихне. Минималните температури ще се намалят още, а и дневните в множеството региони ще са негативни. Облачността ще е най-вече забележителна, тук-там ще има и валежи от сняг, най-вече слаби.

Какво ще е времето по дни и часове към този момент може да видите в най-новата графа на БЛИЦ, в която ще ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР