През следващото денонощие ще настъпи съществена промяна на времето. През

...
През следващото денонощие ще настъпи съществена промяна на времето. През
Коментари Харесай

Рязко застудява от утре, жълт код за валежи в цялата страна

През идващото денонощие ще настъпи основна смяна на времето. През нощта вятърът ще стартира да се ориентира от североизток, ще се усили и ще е сдържан, в Северна и Източна България - краткотрайно мощен и с него ще нахлува леден въздух. Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, който с понижението на температурите, на следващия ден вечерта и през нощта против понеделник, в Североизточна България, Предбалкана и високите полета в Западна България ще се примесва или ще минава в сняг. Утре на доста места в страната преваляванията ще са обилни по количество.

Температурите ще са с противоположен дневен ход, сутринта - сред 8° и 13°, в София - към 10°, а по здрач - от 2°-3° в северозападните до 7°-8° в югоизточните региони, в София - към 3°. През нощта против понеделник преваляванията ще продължат, а със захлаждането в Предбалкана ще има условия да се задържа снежна завивка.

В планините ще бъде облачно, мъгливо и с превалявания от сняг, сутринта под към 1200 метра - от дъжд, само че с понижението на температурите дъждът и в по-ниските елементи бързо ще се примесва и ще минава в сняг. Ще се образува снежна завивка. На доста места в масивите в Западна и Централна България количествата превалявания ще са обилни. Преди обяд вятърът към момента ще има южна съставния елемент, само че до вечерта на всички места ще се ориентира от североизток и ще е сдържан до мощен и с него по проходите ще се основават условия за виелици. Ще нахлува леден въздух, температури ще се намаляват и към 14 часа на 1200 метра ще бъде към 3°, на 2000 метра - към минус 2°.

По Черноморието ще бъде облачно, към и след обяд на доста места с превалявания от дъжд. Вечерта и през нощта против понеделник, основно в южните региони, има условия за обилни количества. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър. Температурите ще са с противоположен дневен ход, сутринта ще са 10°-14°, а по здрач 5°-7°. Температурата на морската вода е 8°-11°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала, прецизира БНР.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР