През следващото денонощие ще бъде предимно облачно, с временни разкъсвания

...
През следващото денонощие ще бъде предимно облачно, с временни разкъсвания
Коментари Харесай

Седмицата започва с облачен понеделник

През идващото денонощие ще бъде най-вече облачно, с краткотрайни разкъсвания на облачността, по-съществени над югозападната половина на страната. Почти без превалявания. Сутринта тук-там в низините и котловините ще е мъгливо.
 
До обяд в множеството региони ще е съвсем безшумно, а след пладне - със слаб, в Източна България сдържан изток-североизточен вятър ще стартира да нахлува леден въздух. Минималните температури ще са сред минус 2 и 3 градуса. Максималните температури в Северна България и по високите полета на Западна България ще са сред 1 и 6 градуса, в Южна България - сред 6 и 11 градуса. Привечер и през нощта против вторник в Северозападна България ще завали сняг.

 
Над Черноморието ще е най-вече облачно, с краткотрайни разкъсвания на облачността над южните региони. Вятърът преди обяд ще е до сдържан от северозапад, до края на денонощието последователно ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са сред 4 и 7 градуса. Температурата на морската вода ще е към 6 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала и вечерта ще се усилва до 3 бала.
 
Над планините ще е най-вече облачно, съвсем без дъжд. Повече слънце ще има по високите елементи на масивите от Югозападна България. Вятърът ще е сдържан от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 2 градуса, на 2000 метра - към минус 4 градуса.

 
Атмосферното налягане ще е малко по-ниско от междинното за януари и денем ще се увеличи.-->
 
Във вторник, 22 януари, в северозападните региони ще превалява влажен сняг или дъжд и сняг, в планините и планинските региони на Южна България - слаб сняг, а в останалата част от страната ще е съвсем без превалявания. В източната половина от страната югоизточният вятър ще се усили.

 
В сряда, 23 януари, на доста места в Южна и Източна България ще превалява дъжд, над около1000-1200 метра - сняг. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, в Източна България ще е мощен и температурите там ще доближават тук-там до към 12-14 градуса. В Западна България температурите ще остават най-вече сред 3 и 8 градуса.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР