През следващото денонощие, с умерен и силен север-северозападен вятър, ще

...
През следващото денонощие, с умерен и силен север-северозападен вятър, ще
Коментари Харесай

Силен вятър и мокър сняг утре по Черноморието

През идващото денонощие, с сдържан и мощен север-северозападен вятър, ще нахлува леден въздух. През нощта в планинските региони ще има превалявания от сняг, а в низините - дъжд или влажен сняг.

Утре над Черноморието ще е облачно, основно в часовете до обяд с превалявания от дъжд и влажен сняг. След обяд преваляванията ще стопират, най-късно в южните региони. Ще е прохладно със мощен северен вятър, който вечерта краткотрайно ще отслабне. Максималните температури ще са 5°-7°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, след обяд по южното крайбрежие краткотрайно до 5 бала.

Жълт код е разгласен за Варненска област. Ще духа мощен север-северозападен вятър с пориви до 20-25 m/s. По крайбрежието предизвестието е за мощен северен вятър със скорост 15-17 m/s (7 бала по Бофорт) и пориви 18-22 m/s (8-9 бала по Бофорт). Вълнение на морето 4 бала.

Във вътрешността на страната преваляванията от запад на изток ще стопират, най-късно по здрач в крайните югоизточни региони. Облачността над Западна България ще намалее, след обяд тук-там до слънчево време, до момента в който на изток ще се задържи най-вече облачно. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, в София към минус 2°, а оптималните - сред 3° и 8°, в София - към 4°.

В планините ще е прохладно със мощен, по високите и открити елементи до плевел северен вятър. Ще е най-вече облачно с превалявания от сняг, които след обяд ще отслабват и стопират. Има условия за виелици и снегонавявания. Температурите ще се намалят и оптималната на 1200 метра ще е към минус 3°, на 2000 метра - към минус 10°.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР