През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт.

...
През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт.
Коментари Харесай

Утре: Жеги, гръмотевични бури и градушки, предупредени са 22 области

През идващото денонощие през страната ще премине леден атмосферен фронт. Над Западна и Централна България ще се развива купеста облачност и на доста места ще има дъждове и гръмотевични стихии. В някои региони не са изключени и градушки. В крайните източни елементи вероятността за превалявания е дребна и през по-голямата част от деня ще е най-вече слънчево. Максималните температури ще се намалят и ще са сред 30 и 36 градуса, в региона на столицата - към 29.

Издадени са жълти кодове за рисково време в 22 области. 

Предупреждения за високи температури има за Кърджали, Хасково, Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен и Силистра.

В областите София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Плевен, Ловеч и Габрово предизвестието е за стихии с градушки.  

По Черноморието и на следващия ден ще остане слънчево и с прелестни условия за плаж. Заоблачавания ще има едвам в късния следобяд, само че дъждове не се чакат. Показанията на термометрите ще доближават 28 - 29 градуса, а морската вода остава с приятните 25 градуса. Ще духа до сдържан източен вятър, който ще образува талази до към метър.

Планините обаче няма да са доста подобаващи за туризъм. Още от сутринта ще има много облаци, а до вечерта на доста места ще превали и прегърми. В някои региони дъждовете ще са интензивни, като има възможност и за градушки. Температурите ще се намалят осезаемо и на 2000 метра няма да надвишават 16 - 17 градуса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР