През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт,

...
През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт,
Коментари Харесай

Слънце, вятър и дъжд ни очакват през следващата седмица

През идващото денонощие през страната ще премине леден атмосферен фронт, заяви дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология Красимир Стойчев.

 © БГНЕС
Главно над Западна и Централна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Очакват се градушки.

Над Източна България – през нощта ще бъде най-вече ясно, а на следващия ден – ще доминира слънчево време, след пладне с краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места там ще превали и прегърми. Температурите ще се намалят, само че към момента в Горнотракийската равнина и в крайните югозападни региони, ще е горещо.

Преобладаващите оптимални температури ще бъдат в необятен период от 26-27° в Северозападна България и по високите полета до 34-36° тук-там в Югоизточна България.
 © meteo.bg
През нощта против вторник превалявания, съпроводени с гръмотевици ще има в централните региони от страната, а във вторник след обяд – тук-там в планинските региони на Източна и Южна България, предвижда синоптикът Анастасия Стойчева. Максималните температури ще са сред 28° и 33 градуса.

В сряда северозападният вятър ще се усили. Облачността ще е променлива, по-често до слънчево. Краткотрайни валежи, най-вече слаби, ще има на малко места в страната. Температурите едва ще се покачат.

В четвъртък ще има на повече места в Централна Северна и в Източна България, а след обяд и в Рило-Родопската област.

В петък за малко от югозапад температурите още малко ще се повишат; валежи са вероятни в североизточната половина от страната.

През почивните дни, с увеличаване напразно от северозапад, ще нахлуе относително по-хладен въздух. На доста места ще превали и прегърми; по-интензивни ще са явленията през първия ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР