През следващото денонощие през страната ще премине атмосферно смущение, съобщава

...
През следващото денонощие през страната ще премине атмосферно смущение, съобщава
Коментари Харесай

През нощта над западната част от страната се очакват валежи

През идващото денонощие през страната ще премине атмосферно разстройване, оповестява Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представен от Българска телеграфна агенция. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за юни, ще остане без основна смяна.

През нощта облачността от северозапад ще се усилва и след среднощ на обособени места в крайните западни региони ще превали и прегърми. Утре още преди обяд над Западна България, по-късно денем и над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. В обособени региони преваляванията ще са краткотрайно интензивни и ще има условия за градушки. След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до сдържан.

Максималните температури ще бъдат сред 25° и 30°, в София 27°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, след обяд купесто-дъждовна. На доста места ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици, по-значителни по южното крайбрежие. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са сред 27° и 30°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, по-значителни в Рило-Родопската област. Ще духа мощен, по високите и открити елементи до плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 20°, на 2000 метра - към 15°.

В петък и събота ще доминира слънчево време, с по-значителни краткотрайни нараствания на облачността след обяд и над планините, където тук-там ще има краткотрайни превалявания. Вятърът ще е от север-северозапад, слаб до сдържан. Температурите още веднъж ще се покачват. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР