През следващото денонощие от северозапад облачността ще продължи постепенно да

...
През следващото денонощие от северозапад облачността ще продължи постепенно да
Коментари Харесай

Времето в сряда: облачността постепенно намалява

През идващото денонощие от северозапад облачността ще продължи последователно да се раздира и понижава. През нощта и през по-голямата част от деня в югоизточна България ще се задържи облачно, с ръмежи, тук-там ще се образуват и мъгли . До вечерта и там облачността ще намалее. Ще духа слаб до сдържан северозападен, в югоизточните региони - североизточен вятър.
 
Минималните температури ще са сред минус 1 и 4 градуса, а дневните ще доближат 10-15 градуса.

Атмосферното налягане малко ще се увеличи, оставайки по-ниско от междинното за март.

Над Черноморието ще е най-вече облачно, с по-съществени разкъсвания на облачността в северните региони. Там вятърът ще е от запад-северозапад, до момента в който в южните към момента ще е от североизток. По южното крайбрежие ще има и слаби превалявания от дъжд. Максималните температури ще са сред 7 и 10 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето е 2 бала.

Над Западна Стара планина ще е най-вече слънчево, а до края на деня и над останалите планински масиви облачността ще се раздра и намалее. Преди обяд тук-там в Рило-Родопската област ще има валежи от сняг, под 1200 метра - от дъжд. Ще духа сдържан запад-северозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5 градуса, на 2000 метра - към минус 1 градус.

В четвъртък ще бъде най-вече слънчево . Повишението на температурите ще продължи и м аксималните ще бъдат сред 14 и 19 градуса, а минималните - сред минус 1 и 4 градуса. В петък ще се задържи най-вече слънчево и с още 2-3 градуса по-топло. Ще се появи юг-югозападен вятър.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР