През следващото денонощие облачността ще е по-често значителна, съобщиха от

...
През следващото денонощие облачността ще е по-често значителна, съобщиха от
Коментари Харесай

Южнякът вдига температурите до 20 градуса в първия работен ден от седмицата

През идващото денонощие облачността ще е по-често забележителна, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Днес валежи ще има тук-там в западната половина от страната, като по-съществени ще са преваляванията в Рило-Родопската област.
Над по-голямата част от страната ще духа сдържан, в Източна България и северно от планините - мощен стремителен вятър от юг-югозапад.
Температурите ще останат високи за интервала. Минималните ще са сред 4° и 9°, а с усилването на южния вятър оптималните ще доближат 15° и 20°.
По-ниски ще са температурите в крайните северозападни региони: 9°-10°, където ще остане съвсем безшумно и на доста места видимостта ще е понижена. Атмосферното налягане ще продължи да се намалява и ще бъде доста по-ниско от междинното за месеца.
По Черноморието облачността ще е забележителна. Ще духа сдържан краткотрайно до мощен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на въздуха ще са сред 16° и 19°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Над планините облачността ще е променлива, по-често забележителна, на обособени места ще има слаби превалявания от дъжд, по най-високите елементи - от сняг. Ще духа мощен до плевел вятър от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 13°, на 2000 метра - към 1°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР