През следващото денонощие облачността над страната ще е променлива, на

...
През следващото денонощие облачността над страната ще е променлива, на
Коментари Харесай

Ще остане ли топло времето за септември

През идващото денонощие облачността над страната ще е променлива, на изолирани места в планинските региони ще превали дъжд. Ще продължи да духа слаб до сдържан вятър от югозапад, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от междинното за септември. Ще е топло за края на септември с минимални температури сред 10° и 15°, оптимални - сред 24° и 29°. В София -  минимална температура към 11°, оптималната: 23°-24°.   

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще продължи да духа до сдържан югозападен вятър. Максимални температури - сред 23° и 27°. Температурата на морската вода е 16°-20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще има променлива, постоянно забележителна облачност. На места ще превали кратковременно. Ще духа мощен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 11°, на 2000 метра към 18°.

В петък ще бъде най-вече слънчево, с раздрана висока облачност. Сутринта тук-там в равнинната част от страната - с понижена видимост. Вятърът ще остане от югозапад, слаб, в източните региони до сдържан. Ще се задържи относително топло, минималните температури ще са най-вече сред 12° и 17°, малко по-ниски в котловините в Югозападна България, оптималните - сред 26° и 31°. В събота към момента ще бъде с високи температури, само че след обяд от запад облачността ще се усили.

До вечерта тук-там в Западна България ще стартират превалявания, които през нощта против неделя ще обзет страната; има нараснала възможност за интензивни феномени - местни обилни количества дъжд, гръмотевични стихии с увеличаване напразно, градушки. С насочване напразно от северозапад ще стартира намаляване на температурите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР