През следващото денонощие над страната ще се задържи предимно облачно.

...
През следващото денонощие над страната ще се задържи предимно облачно.
Коментари Харесай

Времето утре ще бъде облачно и студено

През идващото денонощие над страната ще се задържи най-вече облачно. На доста места, основно в Южна България ще превалява слаб дъжд, а в Предбалкана – слаб сняг. През деня, основно в Дунавската низина и Добруджа преваляванията краткотрайно ще спрат. Ще продължи да духа до сдържан, в Източна България и краткотрайно мощен североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 0° и 5°, а оптималните - сред 3° и 8°. В София минимална температура към 0°, оптималната - към 3°. През нощта против четвъртък от югозапад преваляванията ще се усилят и още веднъж ще обзет и Северна България. Това сподели дежурният синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология Красимир Стоев. 

Над Черноморието ще е най-вече облачно, тук-там по южното крайбрежие ще превалява слаб дъжд. Ще продължи да духа сдържан и краткотрайно мощен североизточен вятър. Максимални температури: 0° и 5°. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето ще бъде към 4 бала.

Над планините ще се задържи облачно и мъгливо. На доста места ще превалява слаб сняг. Ще духа мощен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 2°, на 2000 метра – към минус 2°.

Атмосферното налягане ще се задържи близо до междинното за месеца.

В четвъртък преваляванията ще продължат. В по-голямата част от страната ще са от дъжд, който след обяд в западната част от Дунавската низина и високите полета в Западна България ще се примесва и ще минава в сняг. Значителни по количество ще са тук-там в Южна България. Вятърът ще е до сдържан, в източните региони до мощен от североизток. Температурите ще са съвсем без дневен ход, в по-голямата част от страната сред 2° и 7°. В петък преваляванията ще спрат, най-късно в североизточните региони. Вятърът ще отслабне и в по-голямата част от страната ще стихне, в Източна България ще се ориентира от север-северозапад. Облачността краткотрайно ще се раздира, само че ще остане забележителна. В събота ще се задържи най-вече облачно, без основни превалявания. Вятърът още веднъж ще стане североизточен, ще бъде слаб. Минималните температури ще са с градус-два по-ниски, а дневните ще се покачат едва.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР