През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време. На

...
През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време. На
Коментари Харесай

Вижте прогнозата за времето до края на седмицата

През идващото денонощие над страната ще доминира облачно време. На доста места в Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд, в планините над 1800 м - от сняг. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. В множеството региони преваляванията ще са слаби, единствено в крайните югозападни ще са по-значителни по количество. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. 
Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 5° и 10°, а оптималните - сред 12° и 17°. В София минимална температура към 6°, оптималната - към 12°. Атмосферното налягане ще продължи да се намалява и ще бъде малко по-ниско от междинното за март.
По Черноморието ще бъде облачно, преди обяд тук-там и мъгливо. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 8° и 10°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще бъде облачно, по билата и мъгливо. На доста места в масивите от Западна и Централна България ще има превалявания от дъжд, над 1800 м - от сняг. Ще духа мощен, по високите елементи и плевел вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 м към 7°, на 2000 м - към 0°.
В събота ще бъде най-вече облачно. На места, основно в Западна и Централна България, ще има слаби превалявания от дъжд, в планините над 2000 м - от слаб сняг. Вятърът ще е от североизток, слаб, по Черноморието - до сдържан. Минималните температури ще бъдат сред 3° и 8°, а оптималните - сред 8° и 13°. В неделя вятърът ще стихне. Сутринта ще бъде най-вече облачно, само че единствено на обособени места в планините ще превали едва. През деня облачността ще се раздира и ще понижава, след обяд над доста региони и до най-вече слънчево. Минималните температури ще се намалят с 2-3 градуса, а дневните ще се покачат едва.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР