През следващите три до шест месеца светът няма да разполага

...
През следващите три до шест месеца светът няма да разполага
Коментари Харесай

СЗО: В близките 3 до 6 месеца в света няма да има достатъчно covid-ваксини

През идващите три до шест месеца светът няма да разполага с задоволително ваксини против ковид, сподели през вчерашния ден шефът на програмата за изключителни обстановки на Световната здравна организация (СЗО) Майкъл Райън, представен от ТАСС. 

" Хората би трябвало да осъзнаят, че няма да имаме задоволително ваксини, с цел да предотвратим ново повишаване на броя на случаите най-малко три до шест месеца ", сподели Райън на сесия от въпроси и отговори в туитър. Експертът предизвести, че е допустимо да има нова вълна от ковид преди появяването на имунизацията. Затова съгласно него е належащо да се съблюдават превантивните здравни ограничения, предава Българска телеграфна агенция. 

По-рано в сряда представителят на СЗО Тарик Язаревич сподели за ТАСС, че организацията чака имунизациите против ковид да стартират да идват в страните през второто или третото тримесечие на идната година ". Въпреки това, " стеснен брой ваксини могат да бъдат налице за високорискови групи още през първото тримесечие на 2021 година ". Тъй като първите дози ще са лимитирани, ще би трябвало да се даде приоритет на уязвими групи като здравните служащи и възрастни хора.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР