През следващите три дни ще бъде предимно слънчево с временни

...
През следващите три дни ще бъде предимно слънчево с временни
Коментари Харесай

Слънчево време днес, предстои застудяване

П рез идващите три дни ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността.  Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще бъде слаб до сдържан. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

В сряда  преди обяд ще е най-вече облачно, в обособени региони със слаби превалявания. В следобедните часове облачността ще се раздира и постепенно ще понижава. Ще духа слаб, след обяд в Дунавската низина – до сдържан западен вятър.

Максималните температури ще са сред и 14°.

В столицата оптималните температури ще са към 10° .
  
Над Черноморието облачността ще е забележителна, тук-там със слаби превалявания от дъжд. По-късно след обяд облачността ще се раздра и ще намалее. Ще духа слаб, най-вече западен вятър. Максималните температури ще са сред и 12° . Температурата на морската вода е 6°-8° . Вълнението на морето ще е 2 бала.  

Над планините ще доминира облачно време тук-там със слаби валежи от сняг, под 1000-1200 метра – от дъжд. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е към , на 2000 m – към минус .  

Няма оповестени предупредителни кодове за рискови феномени. Картата на Национален институт по метеорология и хидрология е оцветена в зелено.

През идващите дни ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността. Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще бъде слаб до сдържан. Температурите ще се покачват и в петък в цялата страна минималните ще са над нулата, а оптималните ще са към 15°.  

В петък и събота в цялата страна минималните ще са над нулата, а оптималните ще са към и над 15°, на обособени места до 20°.

В неделя вятърът ще се завърта от юг-югоизток и ще се усили. Ще има по-значителни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места ще превали, най-вече слаб дъжд. Ще се задържи топло за интервала.

В началото на новата седмица ще доминира облачно време, покачва се вероятността за превалявания, на повече места в западната половина от страната и в понеделник. Вятърът ще се ориентира от изток, по-късно в Източна България от североизток. Температурите ще се намаляват, в понеделник дневните, във вторник - и минималните.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР