През следващите шест месеца Украйна трябва да предприеме основни стъпки,

...
През следващите шест месеца Украйна трябва да предприеме основни стъпки,
Коментари Харесай

Зеленски: Подготвяме исторически решения

През идващите шест месеца Украйна би трябвало да предприеме съществени стъпки, с цел да приготви началото на договарянията за участие в Европейски Съюз, съобщи украинската организация Укринформ, както цитира видеообръщение на президента Володимир Зеленски, съобщи Българска телеграфна агенция.

" На среща с външните министри на Австрия и Чехия, които посетиха Киев, през днешния ден разисках усилване на натиска върху Русия поради войната и спомагателна поддръжка за Украйна. Благодарих на двете страни за към този момент оказаната помощ и обрисувах какви са потребностите в близко бъдеще ", сподели Зеленски. Той акцентира, че Чехия сега ръководи Съвета на Европейския съюз и за Украйна е значимо чешкото водачество да резервира цялата си мощ.

" Разговарях и с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. Сред главните тематики е финансовата поддръжка за Украйна. Подготвяме се за идната среща на върха Украйна-ЕС, както и за институционалното подсилване на страната ни по пътя към Европейския съюз. Скоро може да има значими вести по този въпрос – ние приготвяме някои исторически решения за нашето присъединяване в живота на обединена Европа ", сподели Зеленски.

Той напомни, че в последна фаза на координиране е седмият пакет от наказания на Европейски Съюз, неговите детайли към този момент са огласени, в това число възбрана за импорт на съветско злато. Украинският президент заключи, че Русия би трябвало да усети доста по-висока цена за войната, което да я накара да търси мир.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР