През следващите пет месеца най-новият автобус МАЗ-303-266 ще се движи

...
През следващите пет месеца най-новият автобус МАЗ-303-266 ще се движи
Коментари Харесай

МАЗ ще доставя нови автобуси с двигатели на Mercedes в Русия

През идващите пет месеца най-новият рейс МАЗ-303-266 ще се движи по един от централните направления на северната столица (по-точно по Невски проспект).

Ако превозвачът хареса техниката, тогава Санкт Петербург, прочут с любовта си към белоруските коли, ще ги купува в по-големи количества.

С МАЗ-303 стартира кардинално ново потомство рейсове на Минския цех. Затова моделът в началото е планиран с оглед да се създава освен в дизелова, само че и електрическа версия. За да подчертаят кардиналната оригиналност, дизайнерите получиха цялостен карт бланш: да вземем за пример в предната част на покрива се появи величествен ромб, който наподобява на гърбица на бизон, признакът на Република Беларус.

На констлукторите също беше разрешено да се разхвихрят: от второто потомство рейсове остана единствено задната портална ос ZF. Напълно новата рама, направена от устойчива на разяждане стомана, е построена на правилото на "рамкови пръстени " - по този начин всички европейски марки построяват своите „ лайнери “ сега. Покривът и множеството странични стени са направени от пластмаса по последната мода.

Двигателят Euro-6 е от Mercedes Citaro, освен това немските специалисти даже са приспособили мотора особено за беларуските условия. Скоростната кутия е, несъмнено, "автомат ". Предното окачване (скоростната кутия и шасито се доставят от ZF) е без значение за първи път за рейсовете MAZ. То е по-сложно от стандартния, само че обезпечава несравнимо по-плавно и безпрепятствено придвижване.

Нивото на пода е единствено 32 см. Това се смята за съвсем рекордна цифра! Отстрани на пътническия салон са инсталирани осветяване с LED ленти, както и USB конектори. Седалките могат да побират 27 души, като 11 от които са ситуирани на ниския под. А общият пътнически потенциал на модела 303 е 105 души. Оформлението на кабината на лидера може да бъде доста друго.

Цените към момента не са оповестени, доколкото са съединени единствено няколко прототипа. Но МАЗ, отчитайки желанията и опциите на превозвачите, по едно и също време приготвя и „ бюджетна “ версия на рейса. Той има мотор Euro 5, по-опростено обзавеждане и т.н.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР