През следващите пет години United Airlines ще придобие 200 летящи

...
През следващите пет години United Airlines ще придобие 200 летящи
Коментари Харесай

United Airlines купува летящи таксита, с които да превозва пътниците до летищата

През идващите пет години United Airlines ще придобие 200 летящи електрически таксита, с които се надява да транспортира пасажерите до летището, написа BBC. Американският авиопревозвач се трансформира в първата компания в промишленост, която приготвя сходна облага.

United Airlines също по този начин ще влага в производителя на летящи таксита Archer като част от договорката на стойност $1,1 милиарда за разработка на моделите. Авиотаксито ще би трябвало да получи регулаторно утвърждение преди съглашението да бъде финализирано.

В поръчката на стойност $1 милиарда ще се включи и районния транспортьор Mesa Airlines, който също ще купи летящи таксита.

Сделката е значима за започващата компания Archer, която заяви, че ще листне акциите си на борсата след договорката. Сред другите вложители в нея са Stellantis — новата обединена група сред автомобилните производители Fiat Chrysler и PSA Group.

United и Mesa чакат да употребяват такситата за транспорт на пасажери, като избегнат задръстените автомагистрали до аерогарите.Летящото такси ще може да изминава 95 км със скорост 240 км/ч.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР