През следващите няколко години Русия може да нападне страните от

...
През следващите няколко години Русия може да нападне страните от
Коментари Харесай

Туск: До няколко години Русия може да нападне Европа

През идващите няколко години Русия може да нападне страните от Европа . Това изказване направи полският министър-председател Доналд Туск.

" Никой не може да се съмнява, че от стратегическа позиция Европа е обект на съветската експанзия, и това ще се случи, когато преимуществото на Русия във военния капацитет стане явно ", цитира го Жечпосполита.

По думите на полския министър председател, дружно с външния министър Радослав Сикорски, той е подготвил апел към НАТО. То е обвързвано с съветската терористична офанзива против Украйна на 29 декември, когато една от съветските ракети прелетя на полска територия.

" Заедно с министъра на външните работи Радослав Шикорски подготвихме такава самодейност - апел да се вземат поради потребностите на европейската оръжейна промишленост.

Не единствено поради възможната бърза поддръжка за Украйна. Не на последно място и поради това, че съвсем цялата съветска стопанска система е минала към военновременна система на превъоръжаване и, несъмнено, тук Европа изостава доста.

Ще желаеме да се активизираме и да използваме всички налични дипломатически средства и увещание, с цел да накараме целия Европейски Съюз да разбере, че без коренно засилени военни ограничения ще останем надалеч обратно, което значи едно: Европа ще бъде подложена на директна съветска офанзива през идващите няколко години ", акцентира Туск.

Доналд Туск не е първият човек, който приказва за опасността от съветско нахлуване против Европа .
 На Доналд Туск му е писнало да слуша за
На Доналд Туск му е писнало да слуша за " Умората от войната в Украйна "

Правителството му ще изиска активизиране на Запада за помощ на Украйна

Една от европейските разследващи организации също обмисля този сюжет, написа в. " Билд ". Предполага се, че това може да се случи през 2024-2025 година, когато Съединени американски щати ще се окажат " без водач " заради промяната на президента и няма да могат бързо да оказват помощ на сътрудниците си за въздържане на съветски удар.

В същото време генерал-лейтенант Игор Романенко не изключва, че съветските войски могат да нападат страни членки на НАТО.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР