През следващите няколко дни в България ще вали, очакват се

...
През следващите няколко дни в България ще вали, очакват се
Коментари Харесай

Климатолог: От вторник избухва късната есен

 През идващите няколко дни в България ще вали, чакат се " количества от 40-50 литра, само че модерно добре разпределени през денонощието, което цялостни реките, само че разливите не са доста огромни “, сподели климатологът проф. Георги Рачев в " Тази заран “.

Причината за преваляванията в " трети добре завършен средиземноморски циклон, който връхлита Балканите и особено Гърция “. Особено тежко ще е ситуацията в Ксанти, Александруполис и Атина в тежката ни съседка, уточни климатологът.

У нас този циклон ще засегне Южна и Централна България, а в събота и неделя ще има доста превалявания в източните елементи на страната, а по-късно ще се изтегли на изток през Черно море.

Добрата вест е, че " от вторник нататък избухва късната есен “ и " до края на месеца ще бъде топло “, предвижда проф. Рачев, като означи, че температури над 20 градуса няма да са изненада към 22 октомври.

Ноември също " може да ни изненада с хубаво време “, сподели климатологът.

Падналият през вчерашния ден сняг в планините ще се стопи, а снежна завивка, подобаваща за ски може да чакаме към Коледа, само че водачите не би трябвало да бавят промяната на летните гуми, разяснява проф. Рачев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР