През следващите няколко дни температурите тръгват нагоре и ще достигнат

...
През следващите няколко дни температурите тръгват нагоре и ще достигнат
Коментари Харесай

Синоптиците най-сетне обявиха блага вест! Ето кога пролетта се завръща

През идващите няколко дни температурите потеглят нагоре и ще доближат още веднъж пролетни стойности, в някои дни по-характерни за месец май. Днес ще бъде най-вече облачно, с валежи от дъжд, по-значителни в източните региони и най-много в Югоизточна България. Температурите ще бъдат от от 6 до 11 градуса в северните региони и до 16 градуса в Горнотракийската равнина и на югоизток. В Източна България ще духа до сдържан вятър, написа Dir.bg.  

През нощта дъжд ще вали тук-там в Централна Западна България, в това число в региона на София, както и към централните елементи на Стара планина. Над 800-1000 метра надморска височина ще вали сняг. Минималните температури във вторник ще бъдат от 1 до 7 градуса. През деня температурите ще бъдат от 10 до 15 градуса, малко по-ниски по високите полета и в Североизточна България. Дъжд ще превалява в Североизточна България, югозападните региони и към планините.  

През нощта против сряда преваляванията ще стопират, а облачността от северозапад ще се раздира и понижава до ясно време. Минималните температури ще бъдат от 1 до 7 градуса, малко по-ниски тук-там по високите полета, до към минус 2. Максималните температури ще бъдат от 9 до 14 градуса. В Дунавската низина ще духа слаб до сдържан западен вятър. Ще бъде слънчево, а повече облаци ще се задържат на югоизточните региони и по Черноморието.  В четвъртък стоплянето ще продължи и минималните температури ще бъдат от 3 до 8, а дневните от 11 до 16 градуса. Предимно слънчево, с изключение на в крайните източни региони и по Черноморието.  В петък ще бъде слънчево, с минимални температури от 3 до 9 и дневни от 16 до 21 градуса. Повече висока облачност ще има над източната половина от страната.  В събота температурите ще се покачат още и тук-там ще доближат до 26 градуса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР