През следващите две години Русия може да разполага с най-мощните

...
През следващите две години Русия може да разполага с най-мощните
Коментари Харесай

До 2 г. руски ядрени подводници може да започнат постоянно да патрулират край бреговете на САЩ

През идващите две години Русия може да разполага с най-мощните си и безшумни нуклеарни подводници, които непрекъснато да патрулират край крайбрежията на Съединени американски щати, съобщи ръководителят на Северното командване на Съединени американски щати (НОРТКОМ) пред сенатската комисия по въоръжените сили. Това заяви ЮЕсЕнАй нюз, порталът за вести на Военноморския институт на Съединени американски щати.

В отговор на въпроси на сенатор Джони Ърнст по отношение на опасността от китайски и съветски ракетоносни подводници, настоящи наоколо до Съединени американски щати, командващият НОРТКОМ военачалник Глен Ванхерк съобщи, че разполагането на съветските атомни ракетни ударни подводници клас " Ясень " се прави все по-често.

" [Рискът] безусловно се усилва. През последната година Русия също разположи свои [ " Ясень " ] в Тихия океан ", сподели той.
" Сега освен в Атлантическия океан, само че ги имаме и в Тихия океан и е единствено въпрос на време - евентуално година или две - преди този момент да се трансформира в непрекъсната опасност, 24 часа в денонощието.... Това влияние понижи пространството за взимане на решения от националния върховен началник по време на рецесия. "

Известни и с името по данни на НАТО клас " Северодвинск ", 13 800-тонните ударни лодки клас " Ясень " са измежду най-модерните подводници в света. По-специално трите подводници  от този клас са способни на специфичен спокоен режим на деяние при интервенции, който ги прави мъчно откриваеми в открития океан. През 2018 година подводницата " Северодвинск " в продължение на седмици се изплъзвала от напъните на Съединени американски щати да я открият, поазват известия в пресата.
Представители на Военноморски сили обявиха пред ЮЕсЕнАй нюз, че бойният флот на Съединени американски щати е все по-загрижен от ефикасността на съветските подводни сили.

Нарастващата дарба на съветските подводници да работят неусетно в Атлантическия океан подтикна Военноморски сили да реактивират 2-ри американски флот и да основат през 2018 година командване за битка с подводници в Атлантическия океан.

Руският флот е възнамерявал да построи 10 ударни подводници клас " Ясень ", като четвъртата ще бъде въведена в употреба по-късно тази година, заяви съветската преса.
Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР