През следващите две години купувачите на жилища в Маями (САЩ)

...
През следващите две години купувачите на жилища в Маями (САЩ)
Коментари Харесай

Град може да остане без нови жилища

През идващите две години купувачите на жилища в Маями (САЩ) евентуално ще изкупят този вид парцели. Причината е, че вложителите се въздържат от започването на нови планове. Изследване на ISG World демонстрира, че към този момент готовите и строящи се жилища ще бъдат разпродадени през 2019 и 2020 гг. Именно тогава търсенето доста ще надвиши предлагането и това ще докара до растеж на цените, предизвестяват анализатори.

В същото време, поради относително слабото търсени, няколко плана по крайбрежието, чието осъществяване трябваше да стартира, беше отсрочено за след 2019 година, без значение от обстоятелството, че продажбите на недвижими парцели на стойност над 1 млн. USD регистрират растеж от 31%.

Най-слаб остава пазарът по крайбрежието. Около 25% от издигнатите след 2011 година жилища остават неразпродадени. В същото време наоколо до автомагистрала Interstate-95 има към 3300 жилища, които са новопостроени или са в стадий на градеж или план.

През тази година се възнамерява да бъдат приключени едвам пет плана. Това е половината от плановете, които са били пуснати в употреба през 2017 година През 2019 година вложителите ще стартират градежа едвам на три нови обекта.

Анализаторите изясняват спада с редица политически и стопански фактори. Силата на американския $ против множеството валути и политическите промени в Южна Америка и Европа в последно време понижиха броя на задгранични вложения в Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР