През следващите дни затоплянето в страната ще продължи. В сряда,

...
През следващите дни затоплянето в страната ще продължи. В сряда,
Коментари Харесай

НОВО 20 от НИМХ: Студът идва в неделя

През идващите дни стоплянето в страната ще продължи. В сряда, 17 януари, ще бъде най-вече слънчево, след обяд с раздрана висока облачност.

Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще отслабне, а в Западна България и ще стихне, се оповестява в седмичната прогноза за времето у нас от 17 до 22 януари, готова от дежурния синоптик Анастасия Кирилова от отдела " Прогнози на времето " в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В четвъртък, 18 януари, облачността ще се усили, на обособени места ще превали слаб дъжд. В източните региони вятърът ще се усили, а в Западна България ще се задържи съвсем безшумно и там в низините, и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. 

В петък, 19 януари, времето ще се задържи най-вече облачно, тук-там със слаби превалявания от дъжд. Ще бъде топло за средата на януари с минимални температури в по-голямата част от страната сред 3 и 8 градуса, а оптимални - сред 12 и 17 градуса. По-късно след обяд с насочване и увеличаване напразно от северозапад ще нахлува леден въздух. 

През нощта против събота, 20 януари, със захлаждането дъждът в цялата страна ще премине в сняг. В събота преди обяд преваляванията от сняг ще продължат, ще се образува и нова снежна завивка. Температурите ще са с дребен дневен ход и ще са близки до нулата. 

В неделя, 21 януари, ще е без превалявания, с сдържан, в източните региони до мощен северен вятър. Облачността ще се раздира, над Западна и Централна България, и ще понижава. 

В понеделник, 22 януари, ще бъде най-вече слънчево, вятърът ще стихне и сутринта ще е много студено с минимални температури сред минус 12 и минус 7 градуса, а оптималните ще са без основна смяна - към 0 градуса.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР