През следващите дни предстои да започнат строителни дейности и в

...
През следващите дни предстои да започнат строителни дейности и в
Коментари Харесай

ВиК-Русе започва ремонтни дейности край Дунав мост

През идващите дни следва да стартират строителни действия и в Младежкия парк

Стартираха строително-монтажни работи на обект „ Реконструкция на ВиК мрежи в гр. Русе; Етап I: Реконструкция на канализационни колектори и прилежащи водопроводи “. Изпълнител на контракта за инженеринг на обекта е ДЗЗД „ ВиК Русе 2020 “.

В рамките на техническия план за този строителен обект е планувано да се извърши реорганизация на няколко канализационни колектора, реорганизация на сектори от канализационната и водопроводната мрежа в града (по бул. „ България “, бул. „ Цар Освободител “, ул. „ Тулча “, ул. „ Яребична “ и др.), както и създаване на задържателен контейнер с размер от над 2700 кубични метра под бул. „ Христо Ботев “, който ще усъвършенства отводняването в този сектор при значителни превалявания. Общата дължина на водопроводите, които следва да бъдат реконструирани, е почти 3,5 км, а на канализацията в обсега на обекта − към 2 км. Ще бъдат построени и 136 бр. сградни водопроводни отклонения.

Изпълнението на обекта цели повишение на успеваемостта на водоснабдителната мрежа, възстановяване на техническото, функционалното положение и потенциала на сектори от съществуващата канализация, дефинирани като проблематични, и реализиране на сходство с условията на член 3, 4 и 5 от Директива 91/271/ЕИО за пречистването на градските отпадъчни води.

В момента се правят действия по откриване на основен канализационен колектор при кръговото кръстовище на бул. „ България “ с бул. „ Тутракан “ преди Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “. Колекторът е обвързван с канализационна помпена станция, ситуирана наоколо до „ Дунав мол “, посредством която се подават отпадъчни води към градската пречиствателна станция. През идващите дни следва да стартират строителни действия и в Младежки парк – Русе.

Тази обява е основана в границите на план „ Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от „ ВиК “ ООД − Русе “, който се извършва с финансовата поддръжка на Кохезионния фонд на Европейски Съюз и националния бюджет посредством Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 г “. Проектът е съфинансиран от Европейските структурни и капиталови фондове на Европейски Съюз от Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 година “ Цялата отговорност за обявата се носи от бенефициента „ ВиК “ ООД − Русе и при никакви условия не може да се смята, че този документ отразява формалното мнение на Европейския съюз и Управляващия орган на ОПОС 2014-2020 г.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР