През следващите дни Папуа Нова Гвинея ще публикува официално съобщение

...
През следващите дни Папуа Нова Гвинея ще публикува официално съобщение
Коментари Харесай

Напрежението между САЩ и Китай ескалира, АПЕК за първи път завърши без декларация

През идващите дни Папуа Нова Гвинея ще разгласява публично известие за резултатите от форума Азиатско-тихоокеанско икономическо съдействие (АПЕК), откакто водачите на 21 членки за първи път в историята на форума не съумяха да одобряват заключителна декларация.

Това заяви министър председателят на Папуа Нова Гвинея Питър О`Нийл, представен от " Ройтерс ".

 Протекционизмът е жертван на неуспех, предизвести Си Дзинпин Съединени американски щати
Протекционизмът е жертван на неуспех, предизвести Си Дзинпин Съединени американски щати

Това е непредвидлив метод и е жертван на неуспех

В края на форума той разясни, че групата се опита да подсигурява " свободна и открита " търговия до 2020 година

Противоположни визии за района попречиха да се изготви заключителна декларация от срещата, разгласи външният министър на Папуа Нова Гвинея Римбинк Пато.

Китай и Съединени американски щати разкриха упоритостите си да се конкурират за въздействие в района.

 Снимка 390128
Източник:

По-рано през днешния ден представител на китайската делегация заяви, че Папуа Нова Гвинея ще разгласява известие на ръководителя.

 Майк Пенс предизвести за дълговата дипломация на Китай и промотира визията на Съединени американски щати
Майк Пенс предизвести за дълговата дипломация на Китай и промотира визията на Съединени американски щати

Ние не удавяме нашите сътрудници в море от задължения

Според източник участниците са приели декларация, само че тя изключва някои противоречиви точки като комерсиалните практики, Световната комерсиална организация (СТО) и Целите " Богор " от 1994 година за свободна и открита търговия в района.

АПЕК се организира от 1993 година и от този момент в края на всяка намира се разгласява заключително официално съобщение.

Канадският министър председател Джъстин Трюдо удостовери, че водачите не са съумели да реализират консенсус за декларацията . Трюдо разясни, представен от " Блумбърг ", че договарянията са били сложни.

" Не мисля, че ще бъде голяма изненада това, че има разнообразни визии за някои детайли във връзка с търговията . Това попречи да се реализира цялостен консенсус за официалното съобщение ", посочи той.

Основен фактор за неуспеха е напрежението сред Китай и Съединени американски щати . По време на форума вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс и президентът на Китай Си Дзинпин показаха две разнообразни визии за комерсиалните връзки в района.

Питър О`Нийл разкри, че въпросът за реформирането на Световната комерсиална организация (СТО) е бил главната причина за различията сред водачите. Държави приканват за основни промени в организацията, в това число при уреждането на разногласия, до момента в който администрацията на президента Доналд Тръмп заплашва да извади страната от СТО, в случай че Вашингтон не бъде третиран по-справедливо.

Разногласията не са единствено сред Съединени американски щати и Китай . Има други членки, които показват отзиви за реформирането на СТО, сподели О`Нийл.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР