През следващите дни НАТО ще достави на Украйна системи за

...
През следващите дни НАТО ще достави на Украйна системи за
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО ще даде на Украйна стотици системи за борба с дронове

" През идващите дни НАТО ще достави на Украйна системи за битка с дронове, стотици станции за интензивно заглушаване, с цел да им помогне да реагират на тази съответна опасност, в това число и от ирански дронове ", съобщи генералният секретар на Алианса.

Според него " е належащо освен да се дават на Киев обещаните системи за противовъздушна защита ", само че и да се усилят доставките на този тип съоръжение.

Столтенберг назова събитията в Украйна предходната седмица най-сериозната ескалация от 24 февруари насам и акцентира, че алиансът ще продължи да оказва нужната помощ на Украйна.

От 10 октомври, откакто съветските военни започнаха да нанасят масирани удари по военни и енергийни обекти в Украйна, формален Киев оповестява за офанзиви против инфраструктура благодарение на „ дронове камикадзе “. Руски публични лица потвърдиха потреблението на БПЛА Орлан-10, Ланцет, Иноходец и Геран-2 в Украйна. Последният, съгласно украинските управляващи, е версия на иранския военен дрон вид " Шахед ". Още през лятото Съединени американски щати обявиха, че Вашингтон разполага с информация за проектите на Иран да даде на Русия до няколкостотин дрона, в това число безпилотните самолети Shahed-191 и Shahed-129.

През август „ Вашингтон пост “ разгласява публикация, в която се твърди, че Иран доставя на Русия свои дронове, напомня БГНЕС. Впоследствие сходни изказвания бяха отправени и от чиновници на американската администрация. Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков назова тези известия неистина. Песков съобщи, че Кремъл не разполага с информация за закупуването от Русия на ирански дронове - въпрос, който би трябвало да бъде трансфериран към Министерството на защитата. Той също по този начин акцентира, че Русия употребява дронове локално произвеждане.

В края на септември иранският външен министър Хосейн Амир Абдоллахиан съобщи, че Техеран не поддържа нито една от страните в спора в Украйна и се опълчва на доставките на задгранично оръжие както за Киев, по този начин и за Москва.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР