През следващите дни до края на седмицата вятърът ще е

...
През следващите дни до края на седмицата вятърът ще е
Коментари Харесай

Идва нова порция сняг

През идващите дни до края на седмицата вятърът ще е сдържан, със западна съставния елемент, в петък сутринта и в неделя - краткотрайно ще бъде от югозапад и дневните температури в доста региони ще доближат 8°-13°, в събота ще са по-ниски. Облачността ще е променлива, в събота - по-често забележителна, без основни превалявания. В петък и събота утринните температури ще са най-вече сред минус 4° и 1°, в неделя още веднъж ще се намалят и ще бъдат сред минус 7° и минус 2°.

През първата половина от идната седмица времето ще е динамично. В понеделник за малко вятърът още веднъж ще е югозападен, облачността ще е раздрана, висока и междинна. До вечерта от запад ще се вплътни, вятърът ще се обърне от северозапад, ще стартира да се усилва и с него температурите да се намаляват.

Вечерта ще стартират превалявания от дъжд и сняг, които през нощта против вторник бързо ще обзет страната - в множеството региони на Северна България и в западните котловинни полета ще вали сняг, около Дунав - дъжд и сняг, в югоизточните региони - дъжд. Със захлаждането в сряда към този момент ще бъдат най-вече от сняг. Повишава се вероятността за обилни превалявания в Южна и Източна България. Прогнозата е на Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР