През следващите дни Балканите постепенно ще бъдат обхванати от мощен

...
През следващите дни Балканите постепенно ще бъдат обхванати от мощен
Коментари Харесай

Meteo Balkans: Утре ни удря жега от Африка!

През идващите дни Балканите последователно ще бъдат обхванати от мощен транспорт на по-топла въздушна маса, която идва от Северна Африка. На доста места се чакат стойности към 33- 37°С. Съветваме да избягвате дългия предстой на слънце, тъй като топлинните талази са рискови метеорологични феномени, които могат да доведат до проблеми със здравето. През идващите часове се покачва и показателя от пожароопасност, предизвестяват синоптиците от Meteo Balkans ( " Метео Балканс " ).

През нощта против петък над по-голямата част от страната ще се задържи ясно и безшумно. Вятърът ще утихне и ще се обърне от североизток. Минималните температури също ще се покачат и ще са сред 14-18°С. Само в София и Перник те ще са към 12°С

През деня ще е най-вече слънчево и топло. Очакваме отлично време за разходки и туризъм. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще се покачат и ще са сред 30-33°С, по-високи в Дунавската низина и  Южна  България – до 34-35°С. 

Времето по Черноморието

Очакваме най-вече слънчево, отлично време за плаж. Температурите последователно ще се покачат и ще са сред 28-30°С. Морската вода ще е към 24°-25°.

Времето в София

През нощта против петък в столицата ще се задържи най-вече ясно. През деня ще доминира слънчево време. Температурите ще се покачат, само че остава хладно с минимални до 12°С, а оптималните - до 29°С.

Времето в планините

През деня ще е най-вече слънчево. Следобед ще се появят и купести облаци, само че превалявания не се чакат. Ще духа мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 22°, а на 2000 метра - към 14°.

Времето на Балканите

Атмосферата над полуострова ще остане постоянна. Времето ще е най-вече слънчево. Повече облаци чакаме в следобедните часове над планинските региони. Балканите последователно ще бъдат обхванати от мощен транспорт на по-топла въздушна маса, която идва от Северна Африка. На доста места се чакат стойности от към 33- 37°С. Повишава се риска от горски пожари!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР