През следващите 48 часа температурите на полуострова ще се понижат

...
През следващите 48 часа температурите на полуострова ще се понижат
Коментари Харесай

Meteo Balkans: Циклон над Черно море носи люта зима в България! Сателитни СНИМКИ

През идващите 48 часа температурите на полуострова ще се намалят сензитивно за съвсем една седмица. Според световните модели най-студените ден, от серията мразовити такива, ще е сред 16-19 януари. Тогава се чака внезапно намаляване на температурите – на обособени места е допустимо да доближат до под -15 – -18 С°. Това сочи прогнозата на Meteo Balkans ( "Метео Балканс ").

От нея излиза наяве, че същинската мразовита зима иде към България.

Ако температурите се запазят е допустимо и образуването на ледоход по река Дунав, предизвестиха метеоролозите.

От Meteo Balkans демонстрираха серия от фотоси на предстоящата температура на 850 хпа ( 1.5 км ), нормално тази височина се употребява за прогноза на температурите на ниските равнища на тропосферата и следене на атмосферните фронтове.


На първата фотография се вижда полярния циклон позициониран над Балтийско море, като посоката на бурята е на югоизток. Очаква се да се образуват многоцентрова област на ниско налягане, обхванала огромна част от Източна Европа. Новият циклон се образува североизточно от Черно море. Именно тази стихия ще насочи още мраз към вътрешността на континента.



Полярният циклон се разделя на два центъра. Образува се многоцентрова барична система. Центровете на циклоните са ситуирани близо един до различен. Тези циклони, се сплотяват от общи затворени изобари по периферията им. Системата се регенерира от стоплям въздух и образуването на млади циклони.


Към страната се завлича доста по-студена въздушна маса, която бива завлечена от полярния циклон над Европейска Русия.


Обикновено, при сходни нахлувания, температурите у нас ще се намалят сензитивно през идващите 96 часа. Не са изключени термометъра да демонстрира стойности близки до върхове, за това време от годината.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР