През следващите 48 часа, под влияние на средиземноморски циклон, преминаващ

...
През следващите 48 часа, под влияние на средиземноморски циклон, преминаващ
Коментари Харесай

Средиземноморски циклон идва към Варна

През идващите 48 часа, под въздействие на средиземноморски циклон, преминаващ южно от България, метеорологичната конюнктура доста ще се усложни.

Тази нощ преваляванията от дъжд ще обсег страната, а до сутринта в Западния Предбалкан и по високите полета от Западна България дъждът ще премине в сняг. Минималните температури ще бъдат сред 8° и 13°, в Северозападна България и Софийско: 2°-3°, написа

Утре над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Очакват се обилни превалявания, а по южното крайбрежие и гръмотевична активност. Ще духа мощен преди обяд югозападен, след обяд североизточен вятър. Максимални температури: 10°-17°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала с наклонност на увеличаване. През нощта против неделя метеорологичната конюнктура по Черноморието доста ще се усложни.

За област Варна има разгласен оранжев код за обилни превалявания, които по здрач ще преминат в сняг с количества до 30-40 mm. Силен вятър с пориви до 20-24 m/s. Образуване на снежна завивка, преспи и навявания.

За община Варна се чака плевел вятър със скорост 20-29 m/s (70-100 km/h) и пориви до 32 m/s (115 km/h). Очакваните превалявания за територията на община Варна са 20-35 mm за 24 часа или натоварен дъжд - до 30 mm за 6 часа.

На 25 ноември слънцето във Варна изгрява в 7:13 часа и залязва в 16:37 часа. Продължителността на деня е 9 часа и 24 минути. Фаза на луната е два дни преди пълнолуние.

Във вътрешността на страната преваляванията ще продължат, на доста места ще са обилни по количество. След обяд със захлаждането в Западна и Централна България дъждът ще премине в сняг и ще стартира да се образува снежна покрива, а по проходите ще има виелици и ще се образуват навявания. Със мощен северозападен, в източната половина от страната североизточен вятър ще нахлува леден въздух. Температурите ще се намаляват и към 14 часа ще са от 0° в западните региони до 16°-17° тук-там в Югоизточна България, където преди обяд ще духа мощен югозападен вятър; там по-късно денем ще има и гръмотевична активност.

През нощта против неделя преваляванията ще продължат, ще са обилни, като и в по-голямата част от Източна България дъждът ще премине в сняг. В Североизточна България ще духа плевел северен вятър, ще има снежни виелици и ще се образуват преспи и навявания.

Над планините ще бъде облачно със обилни превалявания, които и в ниските елементи ще преминат в сняг. Ще духа плевел югозападен вятър, който на първо време в ниските елементи ще се ориентира от север-северозапад. Ще има снежни виелици, по проходите ще се образуват преспи и навявания. Поради изобилните снеговалежи видимостта ще бъде мощно понижена. Температурите ще се намаляват и към 14 часа на височина 1200 метра ще бъде към 3°, на 2000 метра към минус 1°.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР