През следващите 48 часа очакваме зимна обстановка над Северозападна България

...
През следващите 48 часа очакваме зимна обстановка над Северозападна България
Коментари Харесай

Задава се зима: "Метео Балканс" посочи къде и колко сняг ще вали в България

През идващите 48 часа чакаме зимна конюнктура над Северозападна България и Предбалкана. Това предвиждат синоптиците от "Метео Балканс "

Валежите над тези региони, изначало ще са от дъжд, само че денем и по здрач против 9-ти януари те ще преминат в влажен сняг ще се образува и снежна завивка. Снежна завивка ще зависи от надморска височина над 300 метра ще доближи до 15 см.



Преглед на предстоящите събитие съгласно нас за интервала 8-ми януари 2021 година.. Нека да обърнем внимание на процесите за Северозападна България.

Валежите над тези региони ще са интензивни и продължителни по темперамент, предстоящите количества за целя интервал, на прогнозата ще са сред 25-45 л /кв.м. Над 250-300 метра надморска височина дъжда ще минава в влажен сняг.

При тази активност, може да се образуват снежна завивка до 15-20 см и то за малко време. За тези региони е издадено предизвестие от равнище 2 ( heavy snow ).

Heavy snow – Издаваме за интензивни превалявания от сняг, вероятни мощни пориви напразно и даже снежни виелици.

Издава се за региона на Предбалкана и крайните Северозападна България (Предупреждението важи и за региона на Киреево, Грамада, Кула, Белоградчик и Берковица, и местата с надморска височина над 360-400 метра )

Оранжев код за Северозападна България се издава за обилни превалявания със стопанско значение упованията ни са, че количествата превалявания за целя интервал ще доближат до 30 л /кв.м.

Над източната половина от страната също е публикуван сигнален код за предстоящи изтощено по мощ превалявания. Късно следобяд от северозапад вятъра ще се усилва и температурите ще се намалят в Северозападна България.

През идващите дни, времето у нас ще е динамично, с чести превалявания от дъжд, а над Дунавската низина и Предбалкана и от сняг. Нека да обърнем внимание, че през идващите 96 часа – страна ни ще бъде обхваната от серия от средиземноморски циклони.

Именно тази серия ще стабилизира равнищата на водните басейни у нас. Нека да напомним, че през миналите няколко месеца над Източа България са паднали доста по-малко превалявания от преходните години. Очакваните превалявания за интервала 8-11 януари ще надминат 130 л /кв.м.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР