През следващите 3 г. обхватът на децата, които се образоват

...
През следващите 3 г. обхватът на децата, които се образоват
Коментари Харесай

Разширяват обхвата на Монтесори

През идващите 3 година обсегът на децата, които се образоват по системата на Мария Монтесори, би трябвало да се разшири с още 2-3 детски градини, 2 учебни заведения в начален стадий и 3-4 яслени групи. За това са планувани 780 000 лв..

От пилотното въвеждане на системата в общинските детски градини, а от предходната есен и в първи клас, все още тя към този момент е обхванала към 900 деца в Пловдив. Първото проучване на резултатите от използването ѝ сподели, че хлапетата реализират задачите на методиката - да бъдат независими, да напредват със своето движение, като имат повече независимост от връстниците си, само че в избрани граници, в духа на демократичното обучение.

Заложеното финансиране е за дидактически материали и квалификации на учителите, за професионална поддръжка на към този момент основаните екипи, за обмяна на опит и уъркшопове, за привличане на родителите към разнообразни действия и основаване на партньорска мрежа.

След като към този момент бе публикуван справочник за учителя, следва и основаване на пособие за родителя. Освен това е заложено създаване на план за иновация, съчетаващ държавните просветителни стандарти и метода на Мотесори, която да бъде апробирана от МОН.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР