През следващите 25 години десетки милиони хора ще станат жертва

...
През следващите 25 години десетки милиони хора ще станат жертва
Коментари Харесай

Глобалното затопляне ще остави милиони хора под водата


През идващите 25 години десетки милиони хора ще станат жертва на наводнения, провокирани от световното стопляне, откриха учени. Резултатите от тяхното проучване са оповестени в списание Science Advances.

С увеличението на температурите такива феномени, като стихии и проливни дъждове, ще бъдат доста по-силни в редица елементи на света. Значително ще се усили рискът от наводнения, които не са свързани с повишението на равнището на Световния океан. Трябва да бъдат подхванати съществени ограничения за отбраната на популацията на Централна Европа, Централна и Северна Америка, Китай, Индия, Пакистан и Африка, сигнализират учените.

В противоположен случай под ударите на естествените катаклизми в бъдеще ще попаднат десетки милиони хора. В Съединени американски щати и Канада от 100 хиляди до 1 милион души живеят в рискови зони, в Китай тяхното число е 55 милиона.

Учените са избрали отрязъка от 25 години, тъй като след тях никакви ограничения няма да оказват помощ за смяната на климата. „ Всичко, което ще се случи след тези 25 години, зависи от това, което ще създадем през днешния ден “, съобщи един от създателите на проучването Андерс Леверман. /БГНЕС и РИА „ Новости “
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР