През следващите 20 години Полша ще се стреми да изгради

...
През следващите 20 години Полша ще се стреми да изгради
Коментари Харесай

АЕЦ може да осигурява до 20 % от електроенергията на Полша до 2045 г.


През идващите 20 години Полша ще се стреми да построи шест атомни реактора, които да обезпечават до 6 гигавата създадена електрическа енергия – количество, което ще съставлява към 20% от производството на ток в страната до 2045 година Това разгласи Пьотр Наймски, който е представител на държавното управление и дава отговор за стратегическата енергийна инфраструктура на Полша. По думите му в държавните проекти се планува построяването на повече от една атомна електроцентрала в страната. " Това към момента се разисква и се вземат решения, само че ще има повече от една атомна електроцентрала в Полша “, сподели Наймски, представен от polskieradio.pl.

През май министърът на енергетиката Кшищоф Тхужевски разгласи, че страната му се приготвя да построи първата си атомна електроцентрала, план, който държавното управление възнамерява да приключи до 2033 година

Миналият месец Полша подписа меморандум за съгласие със Съединените американски щати за съдействие в региона на гражданската нуклеарна сила.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР