През следващите 2 денонощия времето над страната ще се определя

...
През следващите 2 денонощия времето над страната ще се определя
Коментари Харесай

Жега днес: живакът удря 32 градуса

През идващите 2 денонощия времето над страната ще се дефинира от атлантически циклон и неговия леден фронт. Във вторник денят ще е безоблачен и парещ с температури от 27 до 32 градуса. Най-високи температури се чакат в западната част на Дунавската низина и по долината на река Струма.

Следобед от север облачността ще стартира да се усилва. По-късно и по здрач в Северозападна България ще се образуват първите купесто-дъждовни облаци с капацитет за превалявания с гръмотевични стихии и риск от градушка.

През нощта и в сряда от север на юг ще превали съвсем над цялата страна - чести, краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания с гръмотевици. Ще се усили вятърът и доста региони поривите ще са със скорост над 50 километра в час.

Ще нахлува по-студен въздух, а температурите ще се намаляват. В сряда дневните стойности ще са в необятни граници от 17 до 27 градуса.

В четвъртък на запад ще е слънчево, на изток към момента ще има остатъчна облачност, само че без превалявания. До събота времето ще е умерено, с доста слънце, без превалявания и с повишаващи се дневни температури. Едва в неделя още веднъж се чака да премине неустойчив леден фронт с временен дъжд и гръмотевична интензивност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР