През следващата седмица той ще плати още 20 млн. за

...
През следващата седмица той ще плати още 20 млн. за
Коментари Харесай

Мъск си купи акции на Tesla за 10 млн. долара

През идната седмица той ще заплати още 20 млн. за скъпи бумаги на компанията

Генералният шеф на Tesla – Илон Мъск, е купил акции в своята компания за 9,997 млн. $, а през идната седмица ще придобие скъпи бумаги за още 20 млн. $, оповестява CNBC.

Милиардерът е закупил акциите на пазарната им стойност все още, като това е част от сделката му с Комисията само че скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати, която го упрекна в шикалкавене. Двата нови пакета няма да повлияят значително на общия брой акции в ръцете на създателя на Tesla. Той има към 10 милиарда при пазарна капитализация от 50 милиарда, т.е. към 20%.

Тези заплащания последваха санкциите от по 20 млн. $, които бяха наложени на Мъск и на самата компания. Шефът на Tesla беше упрекнат и следствие за заблуждаане на вложителите, откакто разгласи, че ще изкупи всички скъпи бумаги на компанията и ще я трансформира от обществена в частна. Мъск даже уточни сума, която ще заплати за всяка акции – 420  $.

Бизнесменът беше упрекнат, че по този метод е повлиял на цената на акциите, така кто не разполага с нужния капитал за тяхното пазаруване. Затова се наложи той да подписа съглашение с Комисията. Тази сделка дружно с финансовият доклад на компанията за третото тримесечие на годината (в него компанията разгласи, че е на печалба) доведоха до повишението на цената на акциите с 9%.

Сега Мъск би трябвало да напусне поста си на ръководител на Съвета на шефовете на Tesla, като крайният период за това е 13 ноември. Милиардерът няма да може да заема тази служба през идващите 3 години.

Снимки: Tesla

automedia.investor.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР