През следващата седмица ще станат известни резултатите от експертизата на

...
През следващата седмица ще станат известни резултатите от експертизата на
Коментари Харесай

Скенер ще изследва взривения блок във Варна

През идната седмица ще станат известни резултатите от експертизата на блок 302 в квартал "Владислав Варненчик ", който пострада от гърмежа на 13 януари, заяви за Радио Варна Виктор Бузев - основен проектант на община Варна.

Бузев осведоми, че са направени специфични проучвания: "Успяха да се разчистят жилищата, да се стигне до структурата на постройката. Ще се прави скенер на армировката дали се е деформирала в резултат на високата температура. Надявам се, че в средата на седмицата ще е ясно ".

"Взривът е един момент, пожарът е траял по дълго и постоянно има заплаха високата температура да компрометира армировката. За това със скенер ще се изследва дали няма деформации и изкривявания на стоманената мрежа в бетона ", уточни той.

Главният проектант изрази оптимизъм по отношение на резултатите от градивната експертиза и се чака жителите на блока да не бъдат евакуирани,с изключение на най-засегнатите жилища във вход три. Той изрече благодарности на строителните компании които са се отзовали да оказват помощ на изпадналите в неволя с работна ръка, материали и с експертиза. Ще се направи външно скеле с цел да се ремонтира фасадата.

Фирми по електроизграждане, ще възстановят изгорялата мрежа. ВиК Варна се отзоваха, с цел да възстановят вътрешната канализационна и водопроводна апаратура.

Виктор Бузев съобщи, че преди 30 години е изпадал в сходна обстановка, при пожар в фамилния апартамент в кв. "Младост ", който се трансферирал от прилежащ апартамент.

"Стресът е за цялостен живот. Боята ще се измаже, споменът обаче ще остане ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР